Kyllinggryte med kokosmelk

Kombinasjonen av eple, kokos, ingefær og kylling gjør dette til en populær hverdagsmiddag både for store og små.

Server kyllinggryte med ris og nan eller sprøstekte tortillalefser som barna kan bruke som skje. Skikkelig populært hos familiens minste!

Server kyllinggryte med ris og nan eller sprøstekte tortillalefser som barna kan bruke som skje. Skikkelig populært hos familiens minste!

Denne kyllinggryta er ordentlig populær hjemme hos oss. Karrien gir gryta karakter, samtidig som det er en smak som sjelden skremmer barna.

Oppskriften er opprinnelig hentet fra Trines Matblogg, og er visstnok en av de mest populære oppskriftene på bloggen hennes.  Det sier ikke så rent lite. På hennes blogg lager hun dette som en suppe, men vi har redusert væskeinnholdet slik at det blir en gryte, og dermed litt lettere for barn å spise.

Vi pleier å spise denne gryta med ris og sprøstekt, hjemmelaget tortillachips som barna bruker som skje når de spiser. Dette er herlig, eksotisk mat midt i uka. Kjapt, sunt og skikkelig godt !

Dette trenger du for å lage kyllinggryte med kokosmelk!

Dette trenger du for å lage kyllinggryte med kokosmelk!

Du trenger :
2 ss solsikkeolje
1 løk, i tynne båter
2 fedd hvitløk, finhakket
1 rød chili, finhakket (smak til)
1 ss frisk ingefær, revet
4 kyllingfileter, i biter
2 gulrøtter, i tynne staver
1 eple, i tynne staver
2 ts karri (smak til)
2 dl kyllingkraft / buljong
2 dl kokosmelk eller fløte
pepper
salt
frisk koriander og nanbrød til servering

Slik gjør du :
Varm opp solsikkeolje i en gryte. Tilsett løk som du har skåret i båter. Fres løken til den er blank og myk. Tilsett hakket hvitløk, chili og revet ingefær. La det surre i noen minutter sammen med løken. Deretter tilsetter du karri og tynne staver av gulrøtter og epler. La dette surre ca 1 minutt.

Tilsett kyllingkraft/ buljong. Kok opp og la det småkoke i ca 10-15 minutter. Del kyllingfilet i like store biter. Stek dem i solsikkeolje på middels varme til den har fått en fin stekeskorpe på alle sider. Krydre med litt salt og pepper underveis. Den trenger ikke bli gjennomstekt, den skal få koke videre i gryta senere. Hvis du ønsker en litt mer suppeaktig konsistens kan du tilsette mer kraft / buljong.

Tilsett kyllingbiter og kokosmelk i gryta og gi suppen et lett oppkok. Smak til med mer karri, chili, salt og pepper. La suppen trekke et par minutter, til kyllingen er gjennomkokt. Rett før servering rører du inn rikelig med koriander.

Server med ris og sprøstekte tortillalefser

Denne saken er publisert på Plusstid.no