Eltefrie rundstykker med havregryn

Nydelige eltefrie havrerundstykker som krever minimalt med innsats.

Eltefri bakst er genialt når man er på fjellet uten kjøkkenmaskin. Foto: Familiematblogg

Eltefri bakst er genialt når man er på fjellet uten kjøkkenmaskin. Foto: Familiematblogg

Eltefri bakst er genialt. Du trenger bare å sette av et par minutter til å røre sammen ingrediensene med en tresleiv på kvelden, legge et kjøkkenhåndkle eller plast over bollen og la deigen hvile mens du sover.

Morgenen etter smører du et muffinsbrett før du fordeler deigen i muffinsformene. La rundstykkene etterheve under et kjøkkenhåndkle mens du tar deg en dusj og lager kaffe. Før du vet ordet av det har du nydelige, varme og nybakte rundstykker til frokost.

Har du glemt å sette deigen på kvelden? Ikke noe problem. Da tilsetter du en halv pose tørrgjær og lar deigen heve i bollen i ca 40 minutter. Deretter fordeler du deigen i den smurte formen og følger forøvrig fremgangsmåten under.

Dette trenger du for å lage eltefrie rundstykker med havre. Foto: Familiematblogg

Dette trenger du for å lage eltefrie rundstykker med havre. Foto: Familiematblogg

Til 12 rundstykker trenger du:
350 gram hvetemel
100 gram sammalt rug
50 gram havregryn
4 dl lunkent vann
0,5 ts tørrgjær
2 ts sukker
1 ts salt

Slik gjør du:
Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Tilsett det lunkne vannet og rør dette godt sammen. Deigen skal være ganske klissete. Legg et kjøkkenhåndkle over bollen, eller dekk bollen med plast og la den heve i romtemperatur over natten.

Har du et muffinsbrett smører du dette med smør eller olje. Fordel deigen i formene. Om du ikke har muffinsbrett deler du deigen på et melet bakebord og legger emnene over på en bakepapirkledd stekeplate. Legg over et kjøkkenhåndkle og la det etterheve i ca 1 time.

Stekes på 225 grader i ca 20 minutter.

Denne saken er skrevet i samarbeid med og publisert på www.plusstid.no