Grove ciabatta

En av mine yndlingskafeer i Asker stengte dessverre dørene for noen måneder tilbake. Den lille koselige cafeen «Pilea» både bakte og solgte verdens beste rundstykker, og dagen før de stengte var jeg heldig å få oppskriften. På «Pilea» lagde de dem over natten, noe som er perfekt i helgen, men jeg har baker dem stadig med litt mer gjær og litt mindre hevetid, rett og slett fordi jeg så sjelden husker/orker å sette deigen på kvelden. Her har du oppskriften på det jeg tør kalle verdens beste rundstykker, nemlig grove ciabatta signert Pilea. Server dem nystekte med salat, en god skinke, ost og spirer, slik de gjorde på Pilea. Jeg lover, det blir ikke bedre! Takk Pilea!

grove+ciabatta+lite.jpg

Til ca 10 små ciabattabrød trenger du:
450 gram hvetemel
150 gram sammalt finmalt hvetemel
50 gram linfrø
5 dl lunkent vann
1/2 pk tørrgjær (evt 1/2 ts hvis du vil heve over natten)
1,5 ts salt
1 ts sukker

Slik gjør du:
Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle, og rør godt sammen med en tresleiv el.l. Hell det lunkne vannet oppi melblandingen og rør deigen raskt sammen med en sleiv. Hvis du vil lage den over natten bruker du bare 1/2 ts tørrgjær, og da kan vannet godt være mer kaldt enn lunkent. Deigen skal være litt klissete. Dekk bollen med plast og la den heve i ca 1,5 time. Hvis du vil la den heve over natten lar du den stå på kjøkkenbenken til neste morgen.

Tilsett godt med mel på bakebordet slik at deigen ikke fester seg, skrap ut deigen fra bollen og elt inn melet i deigen. Kjevle så deigen ut til en tykk rektangulær leiv. Brett den deretter inn fra hver sin side slik at de to brettene møtes på midten. Snu deretter rullen på bakebordet slik at skjøten vender ned, og del deretter opp “brødrullen” i firkantede ciabattastørrelser. Legg dem over på en bakepapirkledd stekeplate.

Skru på ovnen på 230 grader over- og undervarme. La bollene etterheve kun den tiden du bruker på å få ovnen varm. Stekes så i ca 15 min. Avkjøl på rist.

Nyt!