Syltet gresskar

Når du først har begynt å lage syltet gresskar blir det fort like uunnværlig på middagsbordet som tyttebær er for kjøttkakene.

Syltet gresskar kan holde seg i flere måneder.

Syltet gresskar kan holde seg i flere måneder.

Jeg er vokst opp med syltet gresskar både til kjøttkaker og ribbe. Hvis du aldri har smakt det anbefaler jeg å prøve. De sursøte små bitene egner seg nemlig perfekt til alt fra ost, kjøtt, fiskesuppe og grillet fisk. Du kan også prøve å bytte ut tradisjonell chutney med syltet gresskar neste gang du skal spise indisk eller annen sterkt krydret mat. Det er nydelig!

Syltet gresskar blir bare bedre om det får stå litt, så la det gjerne få stå et par uker i kjøleskapet før du spiser det, slik at alle smakene virkelig får satt seg.

Med disse ingrediensene kan du lage gresskarpickles, eller syltet gresskar.

Med disse ingrediensene kan du lage gresskarpickles, eller syltet gresskar.

Til 2 glass trenger du:
1/2 kg gresskar
2 dl eplesidereddik
375 gram sukker
20 gram revet frisk ingefær
8 hel nellik
1 hel kanel
1/2 laurbærblad

Slik gjør du:
Vask gresskaret. Det det så i to og skrap ut frøene. Skjær gresskaret i store båter, skrell båtene og del dem i 1 x 1 cm store terninger.

Kok opp eddik, sukker og krydder. Tilsett så gresskarterningene i den varme eddikbladningen. Kok til terningene er blanke og møre. Sil av vannet. Ha deretter gresskar-terningene over i rene, varme og tørre glass. Kok laken videre ca. 15 minutter til den blir tyktflytende.

Hell laken over gresskarterningene. Skru på lokk. La stå i romtemperatur over natten.

Oppbevar glassene mørkt og kjølig.

Denne saken er publisert på Plusstid.no