Ovnsbakt gresskarsuppe med ristede gresskarkjerner

Elsker du suppe, men synes det er litt masete med all kuttingen av grønnsaker? Da er dette oppskriften for deg!

Ovnsbakt gresskarsuppe serveres med ferske rundstykker, en liten rømmeklatt og ristede gresskarkjerner.

Ovnsbakt gresskarsuppe serveres med ferske rundstykker, en liten rømmeklatt og ristede gresskarkjerner.

Her har du oppskriften på en fantastisk god suppe som ikke innebærer noe som helst kutting. Grønnsakene bakes enkelt og greit i ovnen sammen med litt olivenolje helt til de er så møre at alt du trenger er en skje for å skrape ut alt det gode kjøttet.

Resultatet er at suppen får en nydelig sødme, og du slipper unna med å kun bruke stavmikseren for å røre det hele sammen til slutt. Prøv, kanskje du også får deg en ny suppefavoritt?!

Server suppen med godt brød og ristede gresskarkjerner.

Når du ovnsbaker grønnsakene slik vi gjør i denne oppskriften legger du enkelt og greit alle grønnsakene i ovnen med skallet på og lar varmen gjøre jobben, slik at alt du trenger å gjøre er å bruke en skje for å skrape ut alt kjøttet når de er ferdig

Når du ovnsbaker grønnsakene slik vi gjør i denne oppskriften legger du enkelt og greit alle grønnsakene i ovnen med skallet på og lar varmen gjøre jobben, slik at alt du trenger å gjøre er å bruke en skje for å skrape ut alt kjøttet når de er ferdig

Til 4-6 personer trenger du:
1 stk gresskar (av typen butternut)
1 gul løk
1 hvitløk
olivenolje
salt og pepper
5 dl kyllingkraft eller buljong
2,5 dl vann
1 dl fløte, evt creme fraiche

Slik gjør du:
Sett ovnen på 200 grader. Del gresskaret og løken i to. Legg det på en bakepaprikledd stekeplate, sammen med hvitløken. Ha litt olivenolje, salt og pepper over. Bak grønnsakene i ca 1 time.

La det avkjøles litt, så du kan jobbe med det. Gresskaret er nå så mykt at du kan ta ut kjøttet med en skje, Ha alt kjøttet (bortsett fra det område med stener) i en kjele, løken og hvitløken klemmer du ut av skallet og har i kjelen sammen med gresskarkjøttet. Tilsett kraft og vann, kjør suppen jevn med en stavmikser, varm opp. Tilslutt har du i fløte. Smak til med pepper.

Server med krutonger eller nybakt brød toppet med gresskarkjerner.

Denne saken er publisert på Plusstid.no