Tilbehør til ribbe og medisterkaker

Hva serverer dere til ribbe og medisterkaker hjemme hos dere? I år setter vi honningstekte epler, svisker og løk på bordet. Søtt, syrlig og nydelig!

epler.jpg

Mye av julematen er relativt tung med herlige, kraftige smaker. Det er derfor ekstra viktig å kombinere det med et tilbehør som løfter maten slik at måltidet oppleves lettere.

Her får du oppskriften på vårt favoritt-tilbehør til medisterkakene: Epler som stekes med honning og smør sammen med delikatesseløk og svisker, krydres med salvie eller rosmarin og litt godt havsalt til slutt.

Sammen med noen ordentlig gode potetlefser og tyttebær kommer både ribba og medisterkakene virkelig til sin rett. Kanskje dette er noe å prøve når årets julemat skal serveres? Det synes vi!

ingredienser.jpg

Til 4-6 personer trenger du:
500 gram delikatesseløk
3 røde epler
18 svisker
2 ss smør
2 ss flytende honning
frisk salvie eller rosmarin
flaksalt
olje til steking

Slik gjør du:
Skrell løken og del dem i to hvis de er store. Behold skallet på eplene og skjær dem i båter. Stek så løken til den blir mør over middels varme i litt olje.

Skru opp varmen og tilsett eplebåter, svisker, smør og honning. Stek alt raskt sammen til eplene blir gyldne. Tilsett et par fine kvaster salvie eller rosmarin underveis.

Dryss til slutt over en god klype flaksalt.

komplett måltid.jpg

Denne saken er skrevet i samarbeid med og publisert på plusstid.no