Enkel karamellkake

Det er lite som slår langpannekaker når man skal lage kake til mange. De er enkle å lage, både voksne og barn elsker dem og de fungerer fint å fryse. Våre favoritter blant langpannekakene er sjokoladekake og vaniljekake, men nå har de fått en ny konkurrent. Nemlig karamellkaken!

Kombinasjonen av den myke, milde kaken og den fantastiske glasuren som smaker av både karamell og kaffe er rett og slett perfekt. Karamellkake egner seg like godt på dugnad i barnehagen som den gjør på kakebordet når det skal feires dåp.

hovedbilde.jpg

u trenger:
3 egg
6 dl sukker
6 ss karamellsaus (f.eks. Freia karamelltopping)
8 dl hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
225 gram smør
3 dl melk

Glasur
100 gram smør
1 ts kaffepulver
3 ss kokende vann
3 ts karamellsaus (f.eks Freia karamelltopping)
3 ts vaniljesukker
300 gram melis


Slik gjør du:

Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen i en stor bakebolle.  Bland karamellsausen i eggedosisen.  Smelt smøret og bland kald melk i smøret, slik at smørmelken blir lunken.  Sikt sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker.  Ha smørmelken og det tørre vekselsvis i eggedosisen og rør deigen jevn. Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30×40 cm). 

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30 min.  Avkjøl kaken til den blir helt kald. Da blir det enklere å ha på glasuren.  Hvelv kaken ut av langpannen og fjern bakepapiret. 

Smelt smøret til glasuren i en liten kjele.  Rør ut kaffepulver i kokende vann og ha i smøret.  Rør så inn karamellsaus.  Bland til slutt i vaniljesukker og melis. Husk å røre godt i glasuren, gjerne over svak varme slik at alle melisklumpene smelter og glasuren blir blank og glatt.  La glasuren stå i kjøleskapet til den har passe smørekonsistens. 

Bre den så over kaken med en smørekniv og la kaken stå i romtemperatur til glasuren har stivnet litt.  Del så kaken opp i firkanter og server. 

karamellkake.jpg

Denne saken er skrevet i samarbeid med og publisert på Plusstid.no