Kaldhevede rundstykker

Lyst på ferske rundstykker i morgen tidlig? Elt en deig i kveld og sett ferdig rullede rundstykker på et stekebrett i kjøleskapet i natt. Når du våkner i morgen tar det ikke lengre tid enn om du skulle stekt frosne rundstykker. Og det beste av alt - disse smaker skikkelig godt! En ny bakefavoritt hos oss!

IMG_8658.jpg

Du trenger:
300 g hvetemel
200 g fin sammalt hvete
75 g solsikkefrø
4 dl kaldt vann
1 pk tørrgjær
1 ts salt
1 ss honning
2 ss olje

Slik gjør du:
Ha alle ingrediensene i en bakebolle, elt i en kjøkkenmaskin med eltekrok i ca 10 minutter. Deigen er litt seig så jeg pleier å lage rundstykkene med to skjeer. Legg dem på en bakepapir-kledd stekeplate. Det blir ca 8 ganske store rundstykker (du kan også lage flere små)  Ha over et kjøkkenhåndle og sett brettet i kjøleskapet over natten.

Neste morgen tar du ut brettet og setter stekeovnen på 225 grader. Ta deg en dusj og kos deg med en kopp kaffe. Når ovnen er varm, kan du sette inn rundstykkene, stek i ca 12-15 minutter.

IMG_8654.jpg