Potet- og gulrotsuppe med kjøttdeig

Da jeg serverte barna denne suppen var 5 år gamle Annas første kommentar etter den første skjeen: "Kan vi få mer når vi har spist opp?" Ikke så stor tvil om at suppen falt i smak! Når suppen er sunn, kjapp å lage og innholder flere gode grønnsaker som er på sitt beste nå, kan dette fort bli en høstfavoritt. På Østlandet øser regnet ned i dag, så det føles helt riktig med suppe til middag i ettermiddag☂️

FullSizeRender.jpg

Du trenger
400 gr kjøttdeig eller karbonadedeig
2 ss solsikkeolje
ca 500 gram poteter
2 gulrøtter
1 hvitløksfedd (kan droppes)
1 purre
8 dl kjøttkraft eller buljong
1 dl fløte
muskat, salt og pepper

Slik gjør du det
Varm oljen i en gryte og stek kjøttdeigen. Skrell poteter og gulrøtter og del det opp i mindre biter. Rens purren og skjær den i tynne ringer. Finhakk hvitløken. Ha alle grønnsakene oppi kjelen med det stekte kjøttet. Bland det hele sammen og hell på kraften. La det småkoke i ca 20 minutter til grønnsakene er møre. Tilsett fløte og smak til med salt, pepper og litt revet muskat.