Pasta med brokkoli og spekeskinke

Denne pastaretten er en hverdagsredning på travle ukedager. Brokkoli i i kombinasjon med sprøstekt spekeskinke og pasta er godt i seg selv, men her er det sausen som består av fløte, urter og litt sitron som gir denne pastaretten det lille ekstra. I tillegg lager du den på under 15 minutter, noe som aldri er feil. Du tilsetter brokkolien i det samme kokevannet som du koker pastaen i, dermed er det kun en kjele som trengs. Kjapt. Greit. Og skikkelig godt!

FullSizeRender-6.jpg

Til 4 personer trenger du:
400 gram pasta etter eget ønske, vi foretrekker fersk båndspagetti eller pastaskjell som vi har brukt her.
1 brokkoli delt i små buketter
50 gram spekeskinke, skåret eller revet i små biter
2 ts revet sitronskall
2 ts sitronsaft
2 ts finhakket persille eller 1 ts timian
1 hvitløkfedd, finhakket
2–4 ss fløte
50 gram finrevet parmesan

Slik gjør du:
Kok opp rikelig med lettsaltet vann i en gryte. Kok pastaen. Når det er 5 minutter igjen av koketiden, har du i brokkolien og lar den koke med den gjenstående tiden.

Når pastaen er ferdig kokt, heller du av vannet, men tar vare på en liten kopp av det. Bland pastaen med resten av ingrediensene, og hell eventuelt over litt av kokevannet hvis det trengs for å få en jevn blanding.