Gulrotbrød

Når jeg får dilla på å bake en type brød, så baker jeg ofte det samme brødet en lang stund. Det er ikke sjelden mannen eller barna må komme med ønske om litt variasjon. Sist jeg skulle bake puttet jeg revet gulrot i deigen, og for et resultat! Det ble et av de saftigste brødene jeg har smakt. Å bake brødet i langpanne er også supert, for så å bryte/dele opp etter det er stekt. Det egner seg godt til å fryse. Så hvorfor ikke bake dette brødet i dag, frys ned det som blir til overs (hvis det blir noe) og dere har deilig brød utover uken.

FullSizeRender.jpg

Du trenger:
5 dl melk
1 dl kefir eller yoghurt naturell
0,5 dl solsikkeolje
3 dl revet gulrot
2 ss flytende honning
1 pose tørrgjær
1 dl havregryn
1 dl rugmel
2 dl grov sammalt hvete
7 dl hvetemel
1 ss salt

Slik gjør du:
Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle, bortsett fra melken, den temperer du før du blander den med resten. Kjør i en kjøkkenmaskin med eltekrok i ca 10 minutter. La deigen heve til dobbel størrelse, hvelt så deigen over på en bakepapirkledd stekeplate og dra deigen utover.  La den så etterheve i en liten time. Rut opp brødet, før du pensler med vann og har på ønsket topping (jeg har hatt på sesamfrø, gresskarkjerner og havregryn) Brødet stekes så på 225 grader i ca 25 minutter.  Avkjøles på rist, gjerne under et kjøkkenhåndkle.