Frosne pizzabunner til travle dager

Når jeg lager pizzadeiger lager jeg ofte 8 av gangen. De som blir til overs baker jeg ut, tar på pizzasaus og fryser. Det er genialt til den dagen du kommer hjem fra ferie til tomt kjøleskap, eller en fredag hvor alle er fysne på noe godt og ingen orker å bruke tid på kjøkkenet. De tynne bunnene tiner mens ovnen blir varm. Så er det bare å legge på ønsket fyll og nyte en deilig hjemmelaget pizza (som nesten går like raskt å lage som en grandis;)

Under finner du oppskrift både på en god pizzadeig og rød og hvit pizzasaus. Jeg pleier å ta på saus før jeg steker bunnene ca 4 minutter på maks temperatur (på pizzastein) Bunnene avkjøles, stables med bakepapir i mellom og plast rundt, før de legges i fryseren.

Til fire pizzabunner trenger du:
3 dl lunkent vann
0,5 dl olivenolje
ca 1/8 pakke fersk gjær (evt 1,5 gram tørrgjær)
0,5 ss hvitt sukker
500 gram tipo 00 mel ( evt. hvetemel)
0,5 ss salt

Slik gjør du det:
Bland sammen vann, olivenolje, gjær og sukker. Kjør dette i kjøkkenmaskin med eltekrok i ca 3 minutter. Ha i mel og salt. Elt så deigen videre i ca 15 minutter på lav hastighet.

Ha deigen på et godt melet bakebord og la den hvile i 20 min. Del deigen inn i fire. Lag fire boller som du legger på et oljet bakebrett. La så deigen stå i romtemperatur i 2-3 timer. Når deigen har fått dobbel størrelse kan de oppbevares i kjøleskap frem til bruk.  Deigen kan gjerne lages dagen før for så å kaldheves i kjøleskapet natten over. Hvis du vil heve pizzadeigen raskere, kan du doble mengden gjær uten at det er noen krise. Da slipper du unna med å heve en times tid. 

Lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang. Deigen kan oppbevares i kjøleskap et par dager. 

Dette trenger du til Rød saus: 
1 boks hermetiske tomater (helst av god kvalitet)
1 sjalottløk delt i grove biter
1 fedd hvitløk
0,5 ts sukker
nykvernet sort pepper
Du kan evt tilsette en god neve fersk basilikum om du ønsker det

Slik gjør du:
Kjør alt sammen med en stavmikser.

Dette trenger du til Hvit saus: 
2,5 dl seterrømme eller creme fraiche
4 fedd hvitløk, finsnittet
3 ss fersk oregano
1 ts salt
nykvernet sort pepper

Slik gjør du:
Sausen kan fort bli litt for flytende hvis du kjører hele i stavmikser - du kan enten kjøre en tredjedel av rømmen med hvitløk krydder og urter i stavmikser før du blander inn resten - eller så kan du finhakke oreganoen, presse hvitløken og blande dette sammen med rømmen eller creme fraichen for hånd