Sammalt hvetegrøt

Hva spiser dere til frokost? Hos oss går det i pannekaker, musli, brødskiver eller grøt. Denne grøten kokt på sammalt hvetemel, er et veldig godt alternativ og en god avveksling til havregrøt.  Mamma kokte ofte denne gode, grove grøten til oss da vi var små. Etter at jentene fikk smake den hos mormor, er det denne grøten de etterspør. Grøten har de gitt det annvennlige navnet: "den grøten som mamma spiste da hun var liten." De liker den best med litt sukker, kanel og et smørøye.  Jeg topper gjerne grøten med youghurt naturell, honning, bær, musli eller noen ristede nøtter. Denne grøten smaker ikke bare godt, den er sunn, mettende og gir en god start på dagen for små og store.

Du trenger:
1 liter melk (jeg bruker ekstra lett eller lettmelk)
2,5 - 3 dl sammalt hvetemel
0,5 ts salt
Evnt 1 ss meierismør
(Dette er en ganske stor porsjon - jeg bruker ofte å halvere den når jeg lager frokost til oss tre jentene)

Slik gjør du det:
Rør ut melet i halvparten av melken (det kan med fordel stå og svelle en stund) - la mel/melkeblandingen koke opp før du sper med resten av melken under omrøring. La grøten småkoke i 5-10 minutter. Tilsett saltet mot slutten av koketiden. Ønsker du å berike grøten kan du ha i en ss meierismør. Om jeg har i smør smelter jeg dette i kjelen før jeg tilsetter mel/melkeblandingen.

Du kan fint bytte ut sammalt hvetemel med emmer eller speltmel.