Sommerbær på grillen

Hva gir mer sommersteming enn smaken av norske bær?  Til denne fantastiske desserten kan du bruke de bærene som er i sesong og du har tilgang på. Enten det er jordbær, bringebær, rips eller blåbær - gjerne i kombinasjon. Sommerens bær toppet med kanskje verdens beste crumble bestående av hvit sjokolade, havre, mandel og limeskall kan ikke bli feil. Det beste av alt er at denne desserten kan lages på grillen noe som gir den ultimate finalen på grillmiddagen.  Denne desserten er faktisk så enkel at den også kan tas med på tur fordi alt kan gjøres klart i folie i forkant. Om du ikke skal på tur eller fyre opp grillen - kan den fint lages i stekeovnen også!

IMG_5121.jpg

Du trenger:
400 gram bær (f.eks rips, bringebær, jordbær - du kan gjerne blande)
0,5 dl grovhakket hvit sjokolade
1 dl havregryn
100 gram smør, temperert
1 dl hvetemel
0,5 dl hakkede mandler
1 dl sukker
1 ss maizena (kan sløyfes)
2 ss melis (kan sløyfes)
saften av en halv lime
limeskall finrevet

Slik gjør du:
Først lager du små skåler av alminiumsfolie ved å presse flere lag folie i en serveringsskål med ønsket størrelse (du kan enten lage porsjonsformer - eller en stor form). Bland så sammen havregryn, smør, mel, hvit sjokolade, mandler, limeskall og sukker i en bolle - til du har en smuldrete deig. Fordel så bærene i bunnen av folieformen før du presser over litt limesaft og drysser over maizena og melis. Smuldre over smuldredeigen. 

Bak paien eller paiene i grillen under lokk til bærene er myke og smulene har fått fin farge. Hvis den skal stekes i ovnen steker du den på 200 grader, over og undervarme i ca 30-35 minutter (dette er hvis du lager en stor pai) til den er gylden og det begynner å boble langs kanten.                

Serveres lun med vaniljesaus eller vaniljeis.