Majones

Hjemmelaget majones er utrolig mye bedre enn den du kjøper, og når du først har knukket koden på hvordan man skal lage det, er det faktisk nesten like enkelt å lage den selv som å kjøpe. 

IMG_2108.jpg

Du trenger:
2 eggeplommer
1 ts dijonsennep
2 dl solsikkeolje
sitronsaft
salt og pepper

Slik gjør du:
Først er det viktig at alle ingrediensene har romtemperatur. Visp sammen eggeplommer og sennep. Hell deretter i olje litt etter litt oppi eggeblandingen i en tynn stråle. Rør hele tiden. Du vil etterhvert se at majonesen begynner å tykne. Til slutt tilsetter du sitronsaft og smaker til med salt og pepper. Blir majonesen for tykk - kan du tilsette litt vann til slutt.

Det er mange som bruker stavmikser til å lage majones. Vi i familiematblogg sverger til håndkraft eller Kitchen Aid kjøkkenmaskin, som lager perfekt majones hver gang. Men prinsippet med å ta i litt og litt olje av gangen til den tykner gjelder også om du bruker maskin. Og hold høy fart på maskinen gjennom hele prosessen.