Brun Lapskaus

Lapskaus er en av de rettene som ikke umiddelbart gir deg vann i munn ved tanken. MEN når gryta kommer på bordet smaker det nydelig og det eneste du kan tenke på er  - hvorfor spiser jeg ikke dette oftere? Mørt deilig, litt salt kjøtt i en kjøttsaus med perfekt kokte grønnsaker og poteter ( Ja! det er viktig å ikke koke alt ihjel - da blir det grøt). Perfekt søndagsmiddag som bare kan stå å godgjøre seg mens familien er ute på tur.  Sett gryta på bordet, server med godt brød og masse smør, så er det bare å nyte denne tradisjonelle retten som har blitt en klassiker for en grunn.

IMG_8253.jpg

Du trenger:
ca 800 gram storfekjøtt, bog eller høyrygg
5 dl oksekraft
1 persillerot
2 små løk
4 gulrøtter
0,5 kg poteter
salt og pepper
smør til steking
Finhakket persille

Slik gjør du det:
Skjær kjøttet i terninger (ta bort sener o.l.) Brun kjøttet i omganger i en varm panne med smør. Kjøttet krydres med salt og pepper. Når kjøttet er ferdig brunet has det over i en gryte. Tilsett kjøttkraften og kok opp. La det småkoke en times tid. Tilsett så grønnsakene som du har kuttet opp i terninger. La det småkoke videre til alt er mørt. Rør av og til, før du smaker til med salt og pepper. Serveres med hakket persille. 

Oppskrift er hentet fra Eivind Hellstrøms fantastiske kokebok «Bare mat».