Knekkebrød

Søndag er bakedag, og i dag skal vi bake knekkebrød. Hvor deilig er det ikke å fylle opp boksen med noe som er både sunt og godt til den kommende uken?

IMG_5481.jpg

Du trenger:
4 dl sammalt grov rug
2 dl havregryn
2 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
1 ts salt
2 ts sukker
7 dl vann

Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 180 grader. Bland alle ingrediensene sammen. La det stå å svelle et par minutter. Smør så deigen utover to bakeplater som du har kledd med bakepapir.  Stek platene ved 180 grader i ca 10 minutter. Ta bakeplatene ut av ovnen og skjer - eller stikk ut knekkebrødene i ønsket form. Stek videre i ca 35 minutter - Avkjøl på rist. Om ikke knekkebrødene er sprø etter endt steketid - pleier jeg å tørke dem videre på 100 grader varmluft til de er helt sprø. 

Oppbevares i lufttett boks.