Melkekaramellkrem

I fjor startet jeg en ny tradisjon. Jeg serverte barna mine melkekaramellkrem til frokost på julaften. En frokost som alltid spises foran jule-morgen på NRK. Planen er at denne herligheten skal de få hver jul. Det skal være noe de kan glede seg til som aldri lages ellers, noe som skiller hverdag fra fest. Lurer du på hvordan den smaker? Den smaker himmelsk. Litt som en ekstra god "Hapå". Det spørs nok om jeg også må ha en skive med barnas pålegg på julaften;)

Du trenger :
1 liter helmelk
360 gram sukker
1 knivsodd natron

Slik gjør du:
Varm opp melken i en kjele. Tilsett sukker og natron og rør godt. La blandingen småkoke på svak varme i ca 2 timer. Rør jevnlig og pass på at melken ikke brenner seg. Kremen er ferdig når den har fått en gyllen farge og en tykk og karamellaktig konsistens.  Den blir også noe tykkere når den avkjøles. Når den er ferdig  har du den over på rene glass.
Kan oppbevares inntil 1 mnd i kjøleskap.

Oppskriftskilde: Frokost fra kolonihagen