Bao

Bao eller buns er blitt en ny favoritt her i huset, disse dampede litt søte lefsene er perfekte å fylle med diverse godsaker. Disse kan fint fryses, så er det bare å pannesteke før servering. Hvorfor ikke servere ribbe med en ny vri i år? eller fylle disse med årets ribbe eller kalkunrester?

Du trenger
600 g mel
1 ss salt
75 g sukker
3 ts bakepulver
3 ss solsikkeolje
0,5 pakke tørrgjær
3,5 dl lunken melk.

Slik gjør du det:
Bland sammen de tørre ingrediensene, så har du i olje og lunken melk. Elt dette i en kjøkkenmaskin med eltekrok i 5-10 minutter, da har du en litt fast men fin deig. La deigen heve på et lunt sted i ca en time.

Del deigen i ca 20 emner, som du ruller ut til boller, legg disse på et bakepapir før du dekker de med plast. La de heve ca i 10 minutter.

Kjevl så ut bollene, så de blir ovale, pensl med solsikkeolje på den ene siden før du bretter de over, slit at de blir halvmåned-formet. Dekk de igjen med plast og la de heve i ytterligere 30 minutter.

Så skal bao ´ene dampes, jeg pleier å bruke en bamuskurv, hvor jeg damper de ca 6 min, på full damp.

De ferdig dampede baoène har jeg på en rist med kjøkkenhåndkle over.

Før servering pannesteker jeg de i solsikkeolje på middels høy varme, et par minutter på hver side.

I dag skal jeg lage opp litt buns for å så ha i fryseren til julen, da damper jeg bunsene ferdig før de fryses, tiner de langsomt i kjøleskap, før jeg pannesteker de til servering.