Hjemmelaget Big Mac

Liker du Big Mac? Det gjør jeg. Iblant er en Big Mac på Mc Donalds rett og slett skikkelig godt! Men har du prøvd å lage den selv? Det kan anbefales! Vi lover deg en kanskje enda bedre burger enn orginalen, samtidig som du får den karakteristiske Big Mac smaken. Om du vil servere den klassisk med dobbelt burger eller enkel som her, velger du selv, men vi foretrekker den enkle varianten da den er lettere å spise.

Ofte baker jeg hamburgerbrød selv, men til Big Mac foretrekker jeg gode kjøpebrød av brioche-varianten. Og i en Big Mac må du ikke servere store blader med isbergsalat eller løk i ringer, her skal nemlig både salat og løk være finkuttet! Og til sist - det som virkelig gjør denne burgeren spesiell og sørger for at den minner om originalen; Dressingen! Porsjonen kan like gjerne dobles først som sist, for denne er god!

Så hvorfor ikke fyre opp grillen og lage dere en Big Mac i pinsehelgen? Det skal hvertfall vi:)

IMG_8652.jpg

Du trenger

Burgerbrød
Hamburgere (jeg har kjøpt ferdige hamburgere, men du kan også lage selv av kjøttdeig, løk, salt og pepper)
Løk
Isbergsalat
Sylteagurk
Cheddar, ost
Burger-dressing

Til dressingen trenger du:
3-4 ss majones
1,5 ss agurkmix
2 ts gul sennep
0,5 ts paprikapulver
1/4 ts hvitløkspulver
1/4 ts løkpulver

IMG_8637.jpg

Slik gjør du det:
Fyr opp grillen. Mens grillen blir varm kan du gjøre klar ingrediensene: Burgerne saltes og pepres, isbergsalat og løk finhakkes, og ingrediensene til dressingen blandes sammen.

Når grillen er varm griller du burgerne til de er passe stekt, jeg pleier å se at blodet pipler litt ut, før jeg snur dem. Legg en osteskive på det ferdig grillede, varme kjøttet. Mens kjøttet hviler et par minutter kan du grille brødet lett.

Så skal burgeren monteres: Ha først godt med dressing på det nederste brødet, før du har på løk, isbergsalat, kjøtt, ost og sylteagurk. Deretter kan du ha et lite lag med dressing på topplokket også - hvis du vil, og det kan det hende du vil - for denne dressingen er skikkelig god!

Om du ønsker å kjøre dobbel burger, ville jeg valgt litt mindre burgere av typen sliders, de kan da godt klemmes litt flatere. I originalen har du typ’ 2 burgere av 45 gram. Med dobbel burger tar du også et ekstra brød i midten (med dressing, løk og salat)

Uansett enkel eller dobbel, så håper jeg virkelig din hjemmelagde Big Mac smaker skikkelig godt!

God pinsehelg!

IMG_8640.jpg
IMG_8644.jpg