Den beste frokostblandingen

Vi har fått en ny frokostblanding-favoritt! Det er ikke vanskelig å gi barna (og oss) en god start på dagen når det smaker så godt som dette. Havregryn, nøtter og frø, helt uten tilsatt sukker, smaker herlig enten som topping på kjøleskapsgrøt, med naturell yoghurt og friske bær, eller enkelt og greit sammen med melk.

IMG_7572.jpg

Du trenger
3 dl nøtter (gjerne en blanding av mandler, valnøtter, hasselnøtter
1 dl linfrø (knuste)
1 dl solsikkekjerner
1 dl gresskarkjerner
1 dl sesamfrø
7 dl havregryn
1 dl honning
0,5 dl olivenolje

Kokos (gjerne kokosflak) eller rosiner til topping

Slik gjør du det:
Sett ovnen på 140 grader. Finhakk nøttene, bland de sammen med frø og havregryn. Varm honningen og oljen opp i en liten kjele, før du rører det inn i de tørre ingrediensene.
Fordel blandingen på en bakepapirkledd stekepanne, og stek i 30-35 minutter. Rør noen ganger underveis i stekingen.

Avkjøles på brett, før du rører inn kokos eller rosiner.

IMG_7560.jpg