Kyllingspyd med sataysaus og nudelsalat

Kylling servert med en fantastisk sataysaus og en spicy nudelsalat er perfekt helgemat!

Denne oppskriften er signert Jamie Oliver og må ganske enkelt prøves.

Denne oppskriften er signert Jamie Oliver og må ganske enkelt prøves.

Dette er en av de rettene jeg alltid ender opp med å lage når jeg skal ha gjester. Den er perfekt å servere fordi du kan gjøre klart ganske mye på forhånd. Sataysausen kan lages dagen i forveien, og nudelsalaten skal serveres kald, så den kan du fint lage litt før gjestene kommer. Og resultatet? Noe av det beste som finnes !

Dette trenger du for å lage noe skikkelig snadder i helgen!

Dette trenger du for å lage noe skikkelig snadder i helgen!

Dette trenger du for å lage kyllingspyd:
4 kyllingbryst uten skinn
1/2 bunt med frisk koriander
1 rød chili
1 hvitløksfedd
3 ss grovt peanøttsmør
soyasaus
1 bit frisk ingefær
2 lime
akasiehonning til å ringle over 

Nudelsalat:
250 gram tørre eggnudler
100 gram usaltede cashewnøtter
1/2 rødløk
1 rød chili
en bunt frisk koriander
1-2 ss soyasaus 
1 lime
1 ts sesamolje
1 ts fiskesaus
1 ts akasiehonning

Til servering:
hjertesalat
frisk koriander
soyasaus
lime

Slik lager du kyllingspyd:
Sett stekeovnen på grillfunksjon med maks styrke.

Finn frem grillspyd. Hvis du skal bruke trespyd kan du legge dem i vann. Det vil hindre at de tar fyr når du skal steke kyllingen.

Begynn med å lage satay-sausen. Legg koriander, med stilker og alt, sammen med chili, renset hvitløk, peanøttsmør og en god klunk med soyasaus i en food prosessor. Rens og grovhakk ingefær og ha i. Riv skallet av begge limefruktene og press ut saften av 1 lime. Ha dette i food-processoren. Tilsett så et par ss vann og kjør til en konsistens som er god å øse med skje. Smak til. Ha halvparten i en serveringskål som du skal servere kyllingen med og sett resten til side.

Del kyllingfiletene i jevne biter og tre dem på spydene. Finn frem en ildfast form. Ha resten av sataymiksen i bunn av formen før du legger i kyllingspydene. Bruk hendene og gni miksen inn i kyllingen slik at alt er dekket. Drypp så litt olivenolje over kyllingen og dryss over litt salt.

Når ovnen er varm setter du inn den ildfaste formen med kyllingen på øverste rille. Stek i 8-10 minutter på hver side, eller til de er gylne og gjennomstekte. Etter 1. runde med steking skal du nå snu spiddene igjen og ringle over litt flytende honning. Deretter skal de tilbake i ovnen under grillen i 8-10 minutter.

Slik lager du nudelsalat:
Kok nudlene etter anvisning på pakken.

Sett en middels stor stekepanne på svak varme. Knus cashewnøttene med en kjevle og ha dem over i pannen. Rist dem i pannen. Snu dem av og til og følg med slik at de ikke brenner seg.  Når de har fått litt farge skrur du opp varmen på maks. Tilsett så 1 ts honning og bland det hele godt sammen. Pass på så de ikke brenner seg. Når de er mørkt gylne tar du nøttene av pannen, og tilsetter koriander. Ha det i en serveringsskål.

Rens chili og rødløk, og ha det i en food-processor sammen med koriander. Kjør til det er finhakket. Ha det over i en salatbolle og tilsett 1-2 ss soyasaus og et par klunker med olivenolje. Press i saften av 1 lime og tilsett 1 ts sesamolje og 1 ts fiskesaus. Bland det godt sammen. Sil av de ferdig kokte nudlene i et dørslag, skyll raskt under kaldt vann. Sil av igjen og ha dem i salatbollen. Bland det hele godt sammen slik at nudlene blir dekket av den gode dressingen.

Til servering:
Server de ferdig stekte kyllingspydene sammen med hjertesalat, nudelsalaten, de ristede cashewnøttene og den gode sataysausen. Skjær gjerne opp noen båter med lime som dere kan presse over og sett fram soyasaus, finhakket koriander og chili. Velbekomme!

Denne saken er publisert på Plusstid.no