Blomkål – og brokkolisuppe med sprøstekt spekeskinke

En sunn og smaksrik suppe som blir akkurat like god om du bruker frosne grønnsaker.

Blomkål- og brokkolisuppe er en nydelig hverdagsmiddag for både store og små. Foto: Familiematblogg

Blomkål- og brokkolisuppe er en nydelig hverdagsmiddag for både store og små. Foto: Familiematblogg

Når vi er utenfor sesong og grønnsakene i butikken ser litt vasne ut er det genialt å ha frossen brokkoli og blomkål i fryseren. Grønnsakene tilberedes direkte i frossen tilstand, noe som gjør at du lager denne suppa på 20 minutter. 

Server suppen med sprøstekt spekeskinke, persille, krutonger, en klatt rømme og nyt!

Dette trenger du for å lage en sunn og smaksrik blomkål – og brokkolisuppe! Foto: Familiematblogg

Dette trenger du for å lage en sunn og smaksrik blomkål – og brokkolisuppe! Foto: Familiematblogg

Til 4-6 personer trenger du:
1/2 blomkål, i biter
1 brokkoli, i biter
1 fedd hvitløk
1 gul løk, finhakket
2-3 cm ingefær, revet
50 gram smør
1 liter grønnsaksbuljong (evt 1 liter vann + 2 terninger)
1 dl fløte
3 ss creme fraiche
litt sitron
4 skiver spekeskinke
finhakket persille
rømme
evt krutonger

Slik gjør du:
Ha smøret i kjelen og tilsett løk, hvitløk og ingefær. Krydre med litt salt og pepper. Rør rundt og la det steke til løken begynner å bli blank. Tilsett vann, buljongterninger, brokkoli og blomkål. Legg på lokk og la det koke i ca 15 minutter. 

Sjekk at grønnsakene er møre før du skrur av platen og finner frem stavmikseren. Bruk stavmikseren og bland suppen til den blir helt jevn. Sett den så på platen igjen. Rør inn fløte og creme fraiche og la suppen stå og småputre mens du gjør klar toppingen.

Sprøstek spekeskinken i litt olje eller smør. La den renne av på litt kjøkkenpapir før du benytter det som garnityr i suppen.

Før servering smaker du til suppen med sitron, salt og pepper.

Denne saken er publisert på Plusstid.no