Hjemmelaget ingefærøl

Denne friske, gylne drikken lager du på en halvtime. Perfekt å ta med seg i juleselskap, eller gi bort i en hyggelig flaske.

Ingefærøl smaker nydelig både som tørstedrikk eller i smakskombinasjon med spesielt asiatiske retter.

Ingefærøl smaker nydelig både som tørstedrikk eller i smakskombinasjon med spesielt asiatiske retter.

«Ingefærøl» har kanskje et litt misvisende navn – for de fleste ingefærøl har ikke alkohol i seg. Det har heller ikke denne varianten, og i motsetning til flere andre oppskrifter som er mer tidkrevende og som lages med gjær, bruker vi rett og slett vann med kullsyre som utgangspunkt når vi lager ingefærøl.

Sitron, fersk ingefær, brunt sukker og vann med kullsyre er alt som trengs for å lage hjemmelaget ingefærøl.

Sitron, fersk ingefær, brunt sukker og vann med kullsyre er alt som trengs for å lage hjemmelaget ingefærøl.

Til 1 liter trenger du:
150 gram fersk ingefær
5 ss brunt sukker
3 sitroner
1 liter vann med kullsyre

Slik gjør du:
Vask sitronen og skrell ingefæren. Riv ingefær og de tre sitronene. Press så sitronene slik at du får ut all saften. Ha saften i en bolle. Tilsett revet ingefær, sitronskall og sukker i bollen med sitronsaft. Bland det godt sammen. Hell over kullsyreholdig drikke.

La dette trekke i ca 20 minutter. Sil deretter væsken i en finmasket sil.

Hell din nybryggede drikkeklare ingefærøl over på varme flasker.

Denne saken er publisert på Plusstid.no