Lørdagspizza

Hvem er ikke vokst opp med deilig norsk pizza med kjøttdeig, løk, oregano og masse ost på en herlig tykk bunn? Hvor en pizza var nok til en hel familie. Det er ikke så ofte jeg lager denne pizzavarianten lenger, men barna elsker den. Noe som resulterer i at den i den siste har blitt etterspurt. Den er også perfekt å lage hvis det er mange til bords ettersom den kan lages klar i forkant og både barn og voksne elsker den. Men det er nok en fare for at de voksne blir noe nostalgiske og minner om barndommens lørdagskvelder kommer frem. Vil du pimpe opp pizzaen litt kan du servere den med grønn salat, syltet rødløk og gjerne hjemmelaget thousand island (som er noe helt annet enn den du kjøper).

IMG_1467.jpg

Du trenger
4 dl hvetemel
1 ts salt
0,5 pakke gjær
1, 5 dl vann
2 ss olje
500 gram kjøttdeig
2 finhakket løk
smør til steking
100-150 g bacon i små biter
2-3 ss tomatpure
en halv boks hakkede tomater
oregano
300 gram revet gulost
evt litt revet parmesan

Slik gjør du det
Bland mel og salt i en bolle, ha i lunkent vann og olje. Elt deigen med en kjøkkenmaskin med eltekrok til du har en blank og smidig deig (jeg elter ofte i 20 minutter) Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle og la den heve en liten time, men gjerne litt mer.

Smelt smøret i en stekepanne, hvor du steker kjøttdeig og løk sammen med bacon. Stek til kjøttet er brunt. Ha i tomatpure og hermetiske tomater. La det stå og småkoke på lav varme i 10-20 minutter. Tilsett litt vann om blandingen blir tørr. Smak til med oregano.

Sett ovnen på 200 grader. Rull ut pizzadeigen så det dekker en bakepapirkledd langpanne. Ha på pizzafyll. Strø over ost. Stekes i ca 20 minutter til osten er smeltet og bunnen er gylden.

IMG_1469.jpg