Squashsuppe

Denne suppen er virkelig god. Dette er en sånn suppe som så fint kan dresses opp og ned. Derfor passer den like godt til middag en mandag, som på venninnekveld, i barnedåp eller til lunsj med barselgruppen. Topp gjerne suppen med finhakket persille eller mynte, og sprøstekt spekeskinke. Om du ønsker å starte mandagen uten kjøtt, dropper du det siste, men vi anbefaler deg å ta noen dråper chiliolje eller tabasco over suppen. Det setter prikken over i’en !

IMG_1409.jpg
IMG_1410.jpg

Til 4 personer trenger du:
2 store squash
2 epler
2 store gulerøtter
2 løk
12 dl kyllingbuljong
6-8 ss créme fraiche (evt fløte)
salt og pepper
tabasco
mynte eller persille
sprøstekt spekeskinke (kan droppes hvis du vil ha en vegetar-rett)

Slik gjør du det

Del opp grønnsakene i små terninger. Ha terningene i en kjele hvor du tilsetter kyllingbuljong. Kok grønnsakene møre, det tar ca 10 - 15 minutter. Tilsett crème fraiche, før du kjører blandingen jevnt med en stavmikser eller i en blender. Smak til med salt og pepper.

Jeg pleier å sprøsteke spekeskinken i stekeovnen. Da setter jeg ovnen på 200 grader. Når ovnen er varm setter jeg inn et brett med spekeskinke (lagt utover på bakepapir) og i løpet av 5 - 10 minutter er spekeskinken herlig sprø. La den renne av seg på et kjøkkenpapir.

Server med finhakkede urter, sprøstekt spekeskinke og gjerne godt brød. Og ikke glem chiliolje eller tabasco til de voksne.

IMG_1405.jpg