Små knekkebrød til matpakken

ANNONSE

Og plutselig var hverdagen her igjen. Matbokser skal fylles opp og den gode feriematen kan med fordel erstattes med litt sunnere alternativer både for store og små. Gode tips til matboksen får vi aldri nok av. Disse små knekkebrødene er helt klart en av våre favoritter. De er både sunne og veldig gode på smak. Barna synes også det er veldig stas å ha med noe de har bakt selv i barnehage og på skolen. Etter at barna fikk de søteste formene fra Meri Meri har disse små knekkebrødene om mulig blitt enda mer populære. Kakeformene får du kjøpt på Sprell og oppskriften finner du her. 

IMG_0903.JPG

Til 2 brett trenger du:
300 gram sammalt speltmel
75 gram mykt smør
1 stor ts bakepulver
12 gram brunt sukker
0, 5 ts salt
1,5 dl melk

Slik gjør du:
Bland sammen de tørre ingrediensene. Ha så i melken. Jeg elter dette i kjøkkenmaskinen - men det kan også gjøres for hånd. Ha så i det myke smøret til du har en smidig deig. Ta mel på bakebordet og kjevl til deigen er ca 0,5 cm tykk. Rut opp knekkebrødet eller bruk ønskede former.

Stekes ved 160 grader i ca 25 minutter. La knekkebrødene avkjøles på rist. Om ikke knekkebrødene er helt sprø tørker jeg dem i ovnen på 100 grader varmluft til de føles ferdig.