Pære- og blomkålmos til baby

Noen har babyer som liker alt, mens andre har babyer som fnyser på nesa over nesten alt de blir servert. Jeg har en av hver:) Agnes spiser nesten alt hun får, gaper og smatter fornøyd, mens Ola etterlater liten tvil om at han heller kunne ønske seg noe helt annet. Da som regel fruktmos. Jeg har derfor måtte eksperimentere ganske mye med ulike kombinasjoner av grønnsaker og frukt for å finne noe han også ville spise.

Løsningen ble å tilsette mer frukt enn grønnsaker for å gjøre ham vant med smaken, for så å redusere mengden frukt slik at han til slutt faktisk endte opp med å spise mye grønnsaker. En av de mest populære grønnsaksmosene her hjemme har vært denne. Det er en blanding av blomkål, søtpotet og pære. Har du kresne barn kan du prøve deg fram slik jeg har gjort, tilsett gjerne mer pære enn det står i oppskriften under, og så kan du redusere mengden etterhvert. Husk at små barn kan måtte spise noe opp til 15 ganger før de venner seg til smaken.  

Lag gjerne en dobbel porsjon og frys ned i silkonform. Så går det kjapt å varme opp når sulten melder seg akutt hos de små, som den gjerne gjør:)

IMG_9311.JPG

Du trenger:
1/2 søtpotet  (avh av str) 
1 pære  
1/2 blomkål  
2 ts godt smør  

Slik gjør du:
Skrell og del opp lik mengde av blomkål, søtpotet og pære. Ha i en kasserolle, tilsett vann slik at det dekker og kok opp. La det koke under lokk i  ca 10-15 min alt er blitt helt mørt. Hell av kokevannet. Behold litt slik at du kan tilsette det senere for å få ønsket konsistens. Tilsett smør. Bruk stavmikser og kjør blandingen til den er myk og uten klumper.  Tilsett litt av kokevannet om du ønsker blandingen litt mer flytende. 

Server med godt, kaldt vann.