Hjemmelaget Kvikk-lunsj

Kvikk-lunsj er den ultimate påskesjokoladen. Men har du prøvd å lage den selv? Jeg har i utgangspunktet tenkt at kvikk-lunsj er så godt i seg selv at det nesten ikke kan bli bedre, men det kunne det! Dessuten var det en perfekt bakst å ta med barna på, både å kjevle, steke i vaffeljern og dyppe i sjokolade. Kanskje dette er noe å lage om dere skal ha et lite påskeverksted i løpet av påsken? Og med den bonusen at dere har laget den perfekte sjokoladen å ta med på tur, eller ut i solveggen etterpå☀️

IMG_3592.jpg

Du trenger (til ca 20-30 små kjeks)
60 g romtemperert smør
60 g melis
175 g mel
1 egg
1 liten ts bakepulver
1 liten ts vaniljesukker
1 liten klype salt

200 gram melkesjokolade

Slik gjør du:
Pisk sammen det tempererte smøret med melisen. Her lønner det seg å bruke kjøkkenmaskin om du har. Ha så i resten av ingrediensene og kjør til du har en fast deig. Deigen kan bli litt smulete, så kna den til slutt for hånd for å samle den. 

Ha mel på et bakebord og kjevl ut deigen. Ikke ta så mye deig av gangen da den fort fester seg i bordet. Her brukte vi små pepperkake-former til å trykke ut deigen. Du kan også rute den opp med en kniv, dette avhenger av hvilken form du ønsker på kjeksen.  

Stek så kjeksene i et middels varmt vaffeljern. Våre kjeks var på den størrelsen at de fikk plass i hvert sitt hjerte i jernet. Stek i et par minutter til de er lett gyldne. Avkjøl kjeksen på rist. De er litt myke med en gang de kommer fra vaffeljernet, men blir sprø etterhvert.

Smelt sjokoladen over et vannbad. Dypp så kjeksen i sjokoladen. Avkjøl på rist i kjøleskapet til sjokoladen får satt seg. Oppbevares kjølig i en lufttett boks.

IMG_3595.jpg