Crispy ribbe i pannekaker

Har du igjen ribberester? Prøv «Crispy ribbe»!  Like godt som «Crispy duck» men mye enklere å lage! 

I denne retten bruker du de samme ingrediensene som når du lager «Crispy duck», men i stedet for sprøstekt and, bruker du ribbe. Du kan lage denne retten både med en nystekt ribbe, og med ribberester. Resultatet er uansett fantastisk godt, og et friskt og etterlengtet innslag i julematen når du er lei den tradisjonelle ribba. 

Tips: Små asiatiske pannekaker får du som kjøpt i etniske butikker eller i frysedisken på velassorterte dagligvarebutikker. De holder seg godt i fryseren og tines fort på kjøkkenbenken.

IMG_8530.jpg

Du trenger:
ca 800 gram ribberester
2 vårløk
1 agurk
Ferdig hoisin-saus
Kinesiske pannekaker

Slik gjør du:

Hvis du bruker nystekt ribbe, trenger du ikke gjøre noe annet enn å fjerne svoren og skjære opp ribba i tynne skiver. Knus svoren i litt grove biter med siden på en kniv og sett det fram i en serveringsbolle sammen med finsnittet vårløk og agurk i strimler.  

Bruker du ribberester kan du spise den som den er, men det er også veldig godt å varme den opp i en panne. Riv da kjøttet i strimler mens det fortsatt er litt varmt. Ha litt olje i panna og sprøstek kjøttet før servering. Smak til med litt honning og frisk ingefær hvis du ønsker det. 

Når det skal serveres legger du litt ribbe i midten av en kinesisk pannekake. Server med hoisinsaus, vårløk og agurk.


Denne saken er skrevet i samarbeid med og publisert på Plusstid.no