Vi begynner med ukemenyer

2019. Nytt år og nye muligheter til å håndtere den herlige tidsklemma hakket bedre i året som kommer enn i det som har gått. I år har vi bestemt oss for to ting her hjemme. Vi skal planlegge middagene gjennom hele uka og vi skal handle inn alt til ukas første fire middager enten på nett - eller ved å storhandle på mandag. Målet er å kutte ned kraftig på antall besøk i butikken, unødvendige utgifter og ikke minst - stress. Om vi får det til gjenstår å se. Men vi begynner friskt, slik man gjerne gjør i januar!

Og derfor prøver vi ikke bare ut ukemenyer hjemme - vi prøver det samme her på bloggen. Så får vi se om vi klarer å følge det opp og om det er noen flere der ute som muligens har behov for det samme? 

Når vi skal lage ukemenyer har vi bestemt oss for å følge det samme oppsettet uke etter uke. Da blir både planleggingen - og hverdagen mye lettere.

Oppsettet vi bruker er som følgende:

IMG_5388.jpg

Uka starter med en kjøttfri mandag, og det blir mest sannsynlig en suppedag. Både tirsdag og torsdag er fiskedager, mens onsdag er det kylling eller kjøtt. Fredag blir en kosedag, lørdag har ungene lørdagsgrøt mens vi har noe annet (og ikke nødvendigvis barnevennlig) etter leggetid og søndag blir det en klassisk søndagsmiddag på menyen.

La gjerne barna være med på planleggingen når menyen skal bestemmes. Hvis barna selv har fått komme med egne innspill og ønsker blir det langt færre klager over hva som er til middag.

Når menyen er satt, bestiller vi hjemlevering av varer, eller storhandler.

Hvis det virker litt overveldende å handle inn til en hel uke, fungerer det fint å dele uka i to, slik at man tar hverdagshandlingen fra mandag til torsdag i første runde og helgehandling på torsdag kveld slik at du har det du trenger fra fredag til og med søndag.

Under har du forslag til en ukemeny med utgangspunkt i oppsettet over. Lykke til!

Mandag: Blomkålsuppe

Sunt, lett og godt. Blomkålsuppe er absolutt en middag som kan legges i kategorien hverdagsfavoritter!

Oppskrift finner du her.


Tirsdag: Fiskeburger

Fiskeburgere er en genial middag de dagene middagen helst skulle vært på bordet for 20 minutter siden.

Oppskrift finner du her.


Onsdag: Pasta med erter og skinke

Her har du oppskriften på en skikkelig hverdagshelt! Denne retten ligger på topp ti når det kommer til barnas favorittretter.

Oppskrift finner du her.


Torsdag: Laks med spekeskinke og avokadosalat

Denne retten blir fort en hverdagsfavoritt. Laks med sprøstekt spekeskinke, som serveres med ris og en skikkelig god avokado- og agurksalat med en ordentlig god Srirachadressing.

Oppskrift finner du her.

Fredag: Italiensk pizza

Italiensk pizza er noe av det beste som finnes, og noe av det fine med å lage det selv er at alle i familien kan lage hver sin favoritt!

Se oppskrift her.


Lørdag: Lørdagsgrøt & asiatisk taco

Introduserer du lørdagsgrøt til ungene som et fast innslag på lørdager, blir det ikke bare mindre å planlegge, du gjeninnfører dessuten en veldig hyggelig tradisjon!

Oppskrift finner du her:


Etter leggetid: Asiatisk taco

Når ungene er i seng og roen senker seg, er det en god anledning til å lage noe skikkelig godt. Hva med å teste ut denne utrolig gode asiatiske tacoen? Dette er skikkelig snadder og perfekt på en lørdagskveld.

Oppskrift finner du her.


Søndag: Kjøttkaker

Det blir aldri feil med kjøttkaker på en søndag. Både barn og voksne elsker det. Det er ikke noe mer å lure på.

Oppskrift finner du her:

UKENS BAKST:

Knekkebrød med valnøtter

Det er bare et problem med disse knekkebrødene. Det kan lett oppstå panikk når de er spist opp! Heldigvis er det fort gjort å lage en ny ladning.

Oppskrift finner du her.

Denne saken er skrevet i samarbeid med og publisert på Plusstid.no