Pizza med paprika, salami og basilikumolje.

Denne helgen står en av våre favorittpizzaer på menyen. Gode oster i kombinasjon med paprika, salami (gjerne en god variant med litt krydder) toppet med en herlig basilikumolje...nam! Denne må du prøve!

Til en pizza trenger du:
1 pizzadeig (lag denne så har du nok til fire pizzaer)
ca 3 ss rød pizzasaus (oppskrift finner du her)
en neve revet Jarlsberg
en neve revet cheddar
ca 1/4 paprika i tynne strimler
6 skiver god salami (gjerne en med litt krydder)
nykvernet sort pepper
havsalt
basilikumolje (kjør 2 dl olivenolje, 2 gode never basilikum, 0,5 ts salt til en jevn olje med en stavmikser)

Slik gjør du:
Skru på ovnen på maks varme. Hvis du har en pizzastein legger du den inn i ovnen med en gang slik at den får tid til å bli gjennomvarm. Har du en pizzastein som kan brukes på grillen, setter du grillen på maks varme og legger pizzasteinen på risten. 

Kjevl ut en pizzadeig. Jeg pleier å kjevle den ut på et melet underlag på benken før jeg flytter den over på et bakepapir. Ha på et tynt lag med den rød sausen.  Legg cheddar og jarlsbergost i bunnen. Del paprikaen i tynne skiver før du sprer det utover pizzaen sammen med salamien. Til slutt kan du gi pizzaen noen gode dryss med nykvernet sort pepper. 

Stek så pizzaen på full varme midt i ovnen / evt på grillen.  Jeg bruker en tynn skjærefjøl med skaft for å få pizzaen inn på steinplaten i ovnen. Etter et minutt tar jeg bakepapiret ut. Jeg pleier å steke pizzaen i 6-7 minutter i min ovn, men her vil det variere med type ovn så følg med underveis slik at den ikke brenner seg. 

Ta den ut av ovnen når den er ferdigstekt. Dryss så over revet parmesan, før du ringler over din hjemmelagde basilikumolje:)