Koldskål med crumble og jordbær

Koldskål er den ultimate sommerdesserten. Jeg husker så godt at vi fikk servert koldskål da vi var på sommerferie i Danmark som små. Et godt smaksminne av sol, sommer, varme ettermiddager og en frisk kald, dansk dessert som smakte annerledes enn noe annet jeg hadde smakt hjemme. I år har jeg servert koldskål til mine barn flere ganger og det med stor suksess. Jeg anbefaler deg å lage det nå som du fortsatt har tilgang på norske jordbær. For det er lite som slår koldskål servert med crumble og masse deilige, søte jordbær! 

Du trenger:
2 egg
4 ss sukker
1 vaniljestang (frøene), evt 1 ts vaniljesukker
1 l tjukkmelk (kan erstattes med kefir)
ca 2 ss sitronsaft

Slik gjør du det:
Pisk først sukker og egg til eggedosis. Visp så inn tjukkmelken og frøene fra vaniljestangen. Tilslutt rører du inn sitronsaften. Sett bollen kaldt. Oppbevar koldskålen i kjøleskap frem til servering.

Server med crumble (oppskrift finner du her), eller kavring og masse deilige jordbær.