Pizza med skinke og rødløk

Her får dere oppskriften på en av våre absolutt favoritt-pizzaer! Dette er en av de oppskriftene vi stadig kommer tilbake til og som smaker akkurat like godt hver gang vi lager den. De små liker også denne pizzaen veldig godt, særlig hvis de får anledning til å plukke av rødløken. Smakene er  enkle og rene og hvis du serverer den med en god hvitløk- og chilisaus får de som ønsker det litt sterkere den spissen den trenger. Pizzaen kan selvfølgelig stekes i ovn, men blir ekstra god om du steker den på grillen på en pizzastein. Har du ikke pizzastein som du kan legge på grillen anbefaler vi det på det varmeste. Det kan fort bli sommerens beste investering!

IMG_0514.JPG

Til en pizza trenger du:
1 pizzadeig (lag denne så har du nok til fire pizzaer)
ca 3 ss rød pizzasaus (oppskrift finner du her)
en neve revet Jarlsberg
en neve revet cheddar
1/2 rødløk i skiver
3-4 skiver god kokt skinke, delt i biter
nykvernet sort pepper
litt revet parmesan
hakket persille
havsalt
god olivenolje

Slik gjør du:
Skru på ovnen på maks varme. Hvis du har en pizzastein legger du den inn i ovnen med en gang slik at den får tid til å bli gjennomvarm. Har du en pizzastein som kan brukes på grillen, setter du grillen på maks varme og legger pizzasteinen på risten. 

Kjevl ut en pizzadeig. Jeg pleier å kjevle den ut på et melet underlag på benken før jeg flytter den over på et bakepapir. Ha på et tynt lag med den rød sausen.  Legg cheddar og jarlsbergost i bunnen. Del skinken i biter og rødløken i tynne skiver før du sprer det utover pizzaen. Til slutt kan du gi pizzaen noen gode dryss med nykvernet sort pepper. 

Stek så pizzaen på full varme midt i ovnen / evt på grillen.  Jeg bruker en tynn skjærefjøl med skaft for å få pizzaen inn på steinplaten i ovnen. Etter et minutt tar jeg bakepapiret ut. Jeg pleier å steke pizzaen i 6-7 minutter i min ovn, men her vil det variere med type ovn så følg med underveis slik at den ikke brenner seg. 

Ta den ut av ovnen når den er ferdigstekt. Dryss så over revet parmesan og hakket persille før du ringler over noen dråper med en god olivenolje helt til slutt. 

Server gjerne pizzaen med denne fantastiske pizza-sausen til de ønsker en ekstra spiss på pizzaen.