Hjemmelagde fiskepinner

Det er ikke sjelden at fisk er førstevalget når barna får velge middag, og når de selv får velge faller valget ofte på fiskepinner. Å lage egne fiskepinner er enklere enn du tror, og med stor sannsynlighet vil barna (også de kresne!) elske det. Skal du ha naboene over på en hverdagsmiddag? Hvorfor ikke lage fiskepinner?  Servert med nypoteter, godt smør (eller sandefjordsmør) og gulrøtter, har du ganske enkelt tryllet frem en herlig hverdagsmiddag som garantert de andre mammane vil kopiere. Dette fordi barna etterspør den - og fordi de selv vil elske denne sunne, gode og sommerlige middagen.

Du trenger
600 gram torskefileet
2 dl loffsmuler, griljemel, panko eller finkjørt knekkebrød
1 dl mel
2 egg
salt og pepper

Slik gjør du:
Skjær fisken som fiskepinner og krydre fiskestykkene med salt og pepper. Vend fisken først i mel, så i en bolle med pisket egg og tilslutt i tørkede loffsmuler, griljemel eller helt finkjørt knekkebrød. Du kan også bruke panko som er et veldig godt japansk paneringsmel. Du får tak i panko i de aller fleste dagligvarebutikker. Stek så fiskepinnene i smør på middels sterk varme til de er gyldne.

Server fiskepinnene med kokte nypoteter, gulrøtter (kokt bare et par minutter, her kan du tilsette gulrøttene i kjelen med poteter de siste fire minuttene) og godt smør - jeg bruker ofte sandefjordssmør. Det er også veldig godt med en focaccia eller godt brød ved siden av.