Miniburgere

Hva med å lage miniburgere til mai-festen? Av erfaring er disse vel så populære hos familiens små som pølser. Da de er små i størrelse er de lett å spise og fine å holde for små barnehender. Skal miniburgerne også serveres til festens voksne, pleier jeg å krydre halvparten av kjøttdeigen litt ekstra. Burgerne kan grilles, stekes i panne og skal du lage riktig mange, går det fint an å steke disse i stekeovnen også. Med små hjemmelagde hamburgerbrød, gjerne toppet med ketsjup og thousand island kan du servere et herlig måltid mai-festen verdig.

Til miniburgerne (ca 12-16 stk) trenger du: 
600 gram kjøttdeig
0,5 dl loff eller brød
1 dl melk
1 løk
3 hvitløksfedd
50 gram revet parmesan
1 ts dijonsennep
salt og pepper
evt cayennepepper

Slik gjør du det:
Bland sammen brød og melk og la det trekke i ca 10 minutter. Finhakk løk og hvitløk før du blander det sammen med kjøttdeigen, revet parmesan, dijonsennep og det myke, våte brødet. Rør det hele godt sammen. Tilsett tilslutt salt og pepper (og evt cayennepepper om du ønsker litt sterkere burgere)

Form de små hamburgerne (- dette er greit å gjøre med en spiseskje som du dypper i vann) Stek så burgerne i litt smør eller olje på middels sterk varme til de er gjennomstekt. Nå på denne tiden blir det aldri feil å heller steke burgerne på grillen. Hvis du skal lage veldig mange burgere kan de også stekes i stekeovnen (form miniburgerne og legg de utover en bakepapirkledd stekeplate) stekes på varmluft 225 grader i ca 8-10 minutter

Server gjerne burgerne med hjemmelagde små hamburgerbrød, oppskrift på nydelige hamburgerbrød finner du her, så lager du de bare litt mindre enn vanlig - så de passer perfekt til de små burgerene.