Skoleboller

Gratulerer til både store og små med å ha gjennomført en hel uke med hjemmeskole! Og til alle de fantastiske lærerne som har klart å lage et opplegg som funker på så kort tid! Uka har vært hektisk og forvirrende, men det har jo funket! Vi kom oss gjennom, og på søndag kommer vi til å være klare for en ny uke. Men i dag er vi enige om at vi skal lage noe godt når skoledagen er over. Og sjelden har det vel passet bedre med nettopp skoleboller! Ha en deilig fredag!

IMG_0390.JPG

 Til ca 24 boller trenger du :
1 kg hvetemel
6 dl melk (lunken)
50 gram gjær
175 gram sukker
2 ts kardemomme
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 egg
160 gram meierismør 

Vaniljekrem:
( 250 -300 gram)- kjøp eller lag selv, oppskrift finner du her.

Til dekorering:
5 dl melis
3 ss vann
kokos 

 Slik gjør du det:
Bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok. Bland egget med de tørre ingrediensene. Ha i den lunkne melken hvor du har rørt ut gjæren. Elt dette i 10 minutter. Ha så i smøret litt og litt mens deigen elter. Elt så videre i ca 10 minutter etter at smøret er tilsatt. Du har nå en seig og smidig deig.

Dekk deigen med et håndkle eller plast og la den heve i ca 1, 5 timer på et lunt sted. Mens deigen hever kan du lage vaniljekremen (om du lager denne selv) 

Når deigen er ferdig hevet har du den over på et melet underlag. Del opp deigen i 24 enheter og trill vanlige boller. Legg disse på bakepaprikledde stekebrett. Bruk hendene eller en spisekje og lag en god grop i midten av hver bolle. Her har du så i en toppet spiseskje med vaniljekrem.

La bollene så etterheve under et kjøkkenhåndkle i ca 30-40 minutter før de stekes på 225 grader i ca 8 minutter. Avkjøl bollene på rist.

Bland sammen melis og vann til glasur. Smør denne på de ferdige (lunkne) bollene, rundt vaniljekremen. Dryss så over masse deilig kokos og la denne få litt tid til å sette seg i glasuren. 

Server og nyt! 


Denne saken er publisert på plusstid.no