Hjemmelagde baguetter

Å lage sine egne baguetter er i grunn veldig greit og utrolig mye bedre enn de du kjøper i butikken. De ferske baguettene som er å kjøpe i butikken er supre, men det er ikke alltid eller alle som har tilgang på disse ferske bakevarene. Når valget står mellom å kjøpe vakumpakket (med holdbarhet til neste år) eller bake selv, er valget lett. Oppskriften har vi funnet i boken `Kokkelære` Tre ingredienser og god tid resulterer i nydelige hjemmelagde baguetter. Det eneste du må huske er å sette en fordeig i dag, hvis du skal ha ferske baguetter i morgen.

Du trenger til fordeigen
1 kg hvetemel
1 gr fersk gjær
1 liter vann

Du trenger til dag 2
600 gram hvetemel
45 gram salt

Slik gjør du det:
Bland sammen hvetemel, med gjæren utrørt i vann. Dekk med et håndkle og la blandingen stå på kjøkkenbenken i 10-12 timer (Ja, det er helt riktig at det er 1 gram gjær - men når gjæren får tid på seg sammen med mel og vann, blir det til en boblende masse) 
Når fordeigen har fått jobbet over natten - tilsetter du resten av melet og saltet. Kjør deigen ca 15 minutter i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Du har nå en smidig deig. La deigen heve i bollen i ca 1-2 timer. Del så deigen opp i 6-8 enheter avhengig av hvor store baguetter du vil ha. Rull ut boller som du lar hvile i ca 15 minutter på benken. Så kan du rulle ut bollene til baguetter. La de etterheve på bakebrettet i ca 30 minutter mens ovnen blir varm. Snitt baguettene og stek dem på 250 grader i 15-20 minutter.

Tips! For å få sprø overflate kan du bruke damptrikset. Du setter da en brødform nederst i ovnen når du varmer den opp. I det du setter inn baguettene, hiver du inn litt vann i brødformen. Dette gir damp i ovnen og sprø baguetter!