Supergodt søtpotetbrød

Programmet "barnas restaurant" på nrk super er et av favorittprogrammene til husets femåring. Hun ser gjerne programmene igjen og igjen og er tydelig fasinert av hvor flinke deltagerne er til å lage mat. Det er ikke sjelden hun kommer med en ny ide til noe vi kan lage med inspirasjon fra barnas restaurant. Her en dag vi var på butikken havnet det plutselig et par søtpoteter i handlevognen. Da jeg spurte hvorfor hun hadde lagt de oppi, så hun på meg og sa:  "fordi vi skal lage sånt supergodt søtpotetbrød som på barnas restaurant vell"
Søtpotetbrød ble det og det ble faktisk supergodt.

Oppskriften kommer oprinnelig fra åpent bakeri. Om du vil se Barnas restaurant der dette brødet ble bakt, er det sesong to, program 3 på NRK super.
 

photo-2.jpg

Du trenger:
1 kg hvetemel
650 gram vann
20 gram salt
1 pose tørrgjær
250 gram søtpotet ( en middels stor)

Slik gjør du det :
Sett stekovnen på 200 grader. Skrell søtpoteten, og del den i mindre biter. Ha den så i en ildfast form. Bak søtpoteten i ovnen i ca 40 minutter. Mos de når de er lune, før de avkjøles.

Kjør så hvetemel og vann i en kjøkkenmaskin med eltekrok i ca 5 minutter (lav hastighet)  La så vann og melblandingen hvile i bollen i ca 1 time med et kjøkkenhåndkle over.

Når hviletiden er over og de bakte søtpotetene er avkjølt, blander du salt og gjær i melblandingen. Elt dette i kjøkkenmaskinen, til slutt tilsetter du de bakte, moste søtpotetene litt og litt, elt dette i ca 10 minutter til du har en jevn og fin deig.

La deigen heve til dobbel størrelse (ca 1-2 timer)

Ha deigen ut på et bakepapir, press den utover som en pizzadeig (til ca 30x40 cm). La den etterheve i ca 40 minutter, med et kjøkkenhåndkle over. Rut opp brødet rett før du steker det. 

Sett to langpanner i ovnen og sett ovnen på 240 grader. I den nederste panna heller du litt vann. Når ovnen er varm, setter du brødet (med bakepapir under) på den øverste platen. Senk tempraturen til 220 grader, stekes i ca 15-20 minutter. Avkjøles på rist med kjøkkenhåndkle over.