Sarah Bernard i langpanne

Denne klassikeren er en kjent favoritt hos mange voksne. Ved å bytte ut nøttene i marengsbunnen med salte kjeks og kombinere det med deilig smørkrem og sjokoladeglasur - går den også rett hjem hos familiens små!

ferdig sarab.jpeg

Vi baker Sarah Bernard i en langpanne. Bakeprossessen blir enklere og den rekker til mange. Vi pleier å gjemme unna litt for å kunne ha på lur. Den er nemlig genial å fryse, for så ta opp stykker før servering.

Sarah Bernard er en fin kake å bake med barna. De kan knuse kjeks i blenderen, blande i marengs, dra utover i form, og ikke minst smake. For her er det mye som må smakes på! Hyppig smaking underveis er nemlig helt nødvendig. Dermed både føler – og er – de små kokkene svært viktig for et perfekt resultat!

ingredienser sarab.jpeg

Du trenger:
Kjeks og marengsbunn
200 gram salte kjeks (vi bruker 1,5 pakke med sætre snackers)
4 ts bakepulver
6 eggehvitter
400 gram sukker

Sjokoladekrem
250 gram mykt meierismør
200 gram melis
6 eggeplommer
2 ss kakao, evnt oboy (her foretrekker barna oboy)
2 ts vaniljesukker

Sjokoladeglasur
200 gram kokesjokolade
2-4 ss smør

baker sarab.jpeg

Slik gjør du det:
Sett ovnen på 175 grader.

Ha kjeksen i en blender og kjør de til du har en fin masse. Bland inn bakepulveret. Pisk eggehvittende stive i en kjøkkenmaskin, tilsett sukker litt og litt mens du fortsetter å piske. Pisk til du har en tykk, fin marengs. Vend inn den finmalte kjeksen.

Fordel marengsen i en bakepapirkledd langpanne ( 30x40), stekes så i ca 20 minutter. Etter marengsen er stekt, lar du den ligge i langpannen til den er helt kald.

Mens den avkjøles kan du lage sjokoladekremen. Pisk det myke smøret sammen med melis, pisk så inn litt og litt med eggeplommer til du har en luftig smørkrem. Ha så i kakao (evnt oboy) og vaniljesukker. Smørkremen smøres så over marengsbunnen. Men OBS! at marengsbunnen er ordentlig kald før du gjør dette. Sett så kaken i kjøleskap, minst et par timer (eller den kan stå over natten)

Når sjokoladekremen er satt, skal du toppe den med sjokoladeglasur. Smelt sjokoladen over et vannbad (ikke for sterk varme, da blir sjokoladen kornete), rør inn smøret til du har en myk fin glasur. Smør så glasuren over den avkjølte sjokoladekremen i et tynt lag. Sett så kaken kaldt igjen slik at glasuren stivner. Når glasuren er stivnet er kaken klar til å dele opp i små firkanter med en skarp kniv.

Sara Berhard kan fint oppbevares et par dager i kjøleskap, men skal du oppbevare den lenger anbefaler jeg fryseren. Den tiner raskt, så det er bare å ta opp det du trenger en liten time før servering.

***

Denne oppskriften er skrevet i samarbeid med Orkla og publisert på www.plusstid.no