Rørebrød

Desember kan ofte føles som en stor sosial sammenkomst, der man løper fra den ene aktiviteten til den andre (alt fra de man bør, må eller virkelig gleder seg til;) Men heldigvis har desember også noen hverdager. Og hva passer ikke bedre da en et skikkelig digg hverdagsbrød? At det er grovt er perfekt i kontrast til alle søtsakene vi putter i oss på denne tida.  Det er dessuten et veldig enkelt brød å bake. Navnet rørebrød kommer nemlig av at alle ingrediensene røres sammen til en deig som ligner på havregrøt.

Dette er det første grovbrødet jeg har bakt som har gått rett hjem hos barna. At dette brødet ga ny kveldsmatrekord med 5 brødskiver, sier vel alt.

photo-2.jpg

Du trenger:
2 dl musli eller firkorn
2 dl havregryn
2 dl hvetemel
2 dl sammalt hvete
2,5 dl melk
2,5 dl vann
1 ts salt
en halv pakke gjær

Slik gjør du det:
Sett ovnen på 100 grader.  Ha alle ingrediensene oppi en bolle (jeg pleier å bruke lunken væske) Bruker jeg fersk gjær blander jeg det inn i væsken, men bruker jeg tørrgjær blandes det sammen med de tørre ingrediensene. Rør alt sammen til du har en deig som ligner en havregrøt. Hell dette oppi en liten brødform som du har smurt eller kledd med bakepapir.  Sett inn i ovnen, og stek det i en time. Øk så temperaturen til 180 grader og la brødet steke en time til. Og plutselig - med minimal anstrengelse, har du et deilig ferskt grovt brød. Nyt!