Vaniljekake i langpanne

Denne vaniljekaken kommer med en garanti. Tar du med deg denne på avslutning i barnehagen, eller serverer den på vennebesøk -  så kommer noen til å be om oppskriften. Det har hvertfall skjedd meg hver gang jeg har hatt den med meg. Og jeg skjønner dem godt. Saftigere og bedre langpannekake skal man lete lenge etter. Oppskriften stammer fra Eivind Hellstrøm og er som skreddersydd for småbarnsforeldre. Den passer i alle anledninger, den inneholder ikke egg og kan spises av barn med allergier, den kan lages i langpanne og mette mange, den kan fryses og smaker fortsatt fantastisk - og det beste av alt - jeg har ikke møtt en eneste en som ikke har likt denne kaken. Så for å gjøre det enkelt for deg når noen ber deg om oppskriften - her har dere den:)

Du trenger:
1 l. vaniljesaus
200 gram smør
5 dl sukker
12 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
6 ts bakepulver
perlesukker
kanel

Slik gjør du:
Smelt smøret og pisk dette med sukkeret. Tilsett vaniljesaus og alt det tørre og kjør alt sammen i en kjøkkenmaskin.

Kle en vanlig, stor langpanne med bakepapir og fordel røren utover. Dryss over kanel og perlesukker. Stek kaken midt i ovnen ved 170 grader i ca 40 minutter.

Tips: Hvis en stor langpanne blir i meste laget, kan du fint halvere oppskriften slik vi har gjort på bildet. Da kan du steke den i en liten langpanne.