Mammas rørte jordbærsyltetøy

Når jeg lager jordbærsyltetøy gjør jeg det sånn som mamma alltid har gjort det. Jeg synes det er aller best med rørt og ikke kokt syltetøy. Å få laget jordbærsyltetøy har blitt en av de tingene jeg må få gjort før jeg drar på ferie. Vet jeg at fryseren er fylt opp med masse deilig rørt jordbærsyltetøy kan jeg bare ta opp et glass med smak av sommer gjennom resten av året - frem til en ny jordbærsesong.  Når det gjelder innhøstingen av jordbær gjør jeg ikke helt som Mamma, for hun tok alltid med oss barna på selvplukk i jordbæråkeren. Jeg husker de dagene som det var i går. Første halvtimen var vi ivrig bærplukkere -eller kanskje helst bærspisere - før vi ble lei og måtte lokkes med betaling, is og diverse... Selv om timene i jordbæråkern er et godt barndomsminne - har jeg valgt å ikke utsette barna og ikke minst meg selv for selvplukk. Jeg kjøper en kasse eller to med ferdig plukkede jordbær, så får jentene ta seg av jordbærplukkingen i hagen.

Du trenger:
2 kg jordbær
500 gram sukker
1 pose frysepulver

Slik gjør du det:
Del opp eller knus bærene med en stamper. Bland sukkeret med frysepulveret. Rør sammen bær og sukkeret (med pulveret oppi) til alt sukkeret er oppløst - dette kan du fint gjøre forsiktig med en kjøkkenmaskin.

Hell syltetøyet over på rene varme glass - eller annen egnet fryseembalasje. Frys det ned med det samme. Om du skal lage syltetøy som du ikke skal fryse - trenger du ikke tilsette frysepulveret. 

God sylting :) Du kommer til å bli kjempeglad til vinteren når du kan ta opp og kose deg med dette deilige syltetøyet.