Prinsessekake i langpanne

"Kunne du tenke deg å bake en kake?" Spørsmålet kommer, det er like sikkert som at solen står opp. Med en liten uke igjen før skoleferien er det høysesong for avslutninger og kakebaking. Jeg synes det er veldig koselig å kunne bidra med en kake, men det store spørsmålet er alltid; «hva skal jeg bake?» Mange har en favorittkake de alltid baker, jeg har ikke helt funnet min ennå.  På sommerfesten i barnehagen til Anna bakte jeg prinsessekake i langpanne. Jeg liker godt å bake gjærbakst - det er ikke så søtt og jeg føler at det er litt mer "mat" i det enn diverse andre kaker. Det er også veldig greit med en kake man ikke trenger tallerken og skje til. Men sist og ikke minst - dette må jo være verdens beste kake. Med vaniljekrem, kanelsmør og luftig gjærbakst i skjønn forening. Så ja! jeg tror kanskje prinsessekake i langpanne er min nye "tamedkakefavoritt"

Til en stor langpannekake trenger du :
7,5 dl melk
75 gram gjær
225 gram meierismør
200 gram sukker
1,5 ss kardemomme
2 egg
1,5 kg hvetemel

Til fyllet trenger du:
ca 100 gram temperert meierismør
ca 9 ss sukker
2 ss kanel
5- 7,5 dl vaniljekrem, oppskrift finner du på bloggen under tilbehør
melis

Slik gjør du det:
Bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok. Bland eggene med de tørre ingrediensene. Ha i den lunkne melken hvor du har rørt ut gjæren. Elt dette i 10 minutter. Ha så i smøret litt og litt mens deigen elter. Elt så videre i ca 10 minutter etter at smøret er tilsatt. Du har nå en seig og smidig deig

Dekk deigen med et håndkle eller plast og la den heve i ca 1- 1, 5 timer på et lunt sted. Når deigen er ferdig hevet har du den over på et melet underlag. 

Del deigen i tre hvor en av delene er litt mindre enn de andre to. Denne kjevler du ut så den dekker bunnen av langpannen. Legg et bakepapir i langpannen før du legger deigen oppi.
Smør et lag med vaniljekrem på bunnen.

Lag så kanelsmøret ved at du rører sukker og kanel inn i det tempererte smøret (kan gjøres både med kjøkkenmaskin eller for hånd)

Rull så ut de andre to deigene til hver sin rektangel, smør på kanelsmøret og rull sammen så du har to fine pølser. Del hver rull opp i ca 14-15 like store biter (som kanelboller) De 28-30 bollene legger du utover langpannen - slik at hele langpannen blir dekt av boller.

Legg over et håndkle og la det etterheve i 30-40 minutter. Lag så en grop i midten av hver bolle - oppi her har du ca en spiseskje med vaniljekrem.

Stekes på 200 grader i ca 30 minutter.

Ha på melis når kaken er avkjølt.

Dette er en stor oppskrift, så den er perfekt om den skal tas med til mange, men oppskriften kan fint halveres til en liten langpanne eller lag 1/3 til en rund springform.