Søtt flatbrød med rømme & markjordbær

Er du på utkikk etter en liten sommer-snack? Hva med hjemmelagd søtt flatbrød med vaniljesmak servert med ordentlig rømme og sesongens beste bær, nemlig markjordbær?!  Planen var at det skulle være noen flere markjordbær på enn du ser på bildet, men når man går og plukker bær med to små går det gjerne to i koppen og ti i munn (på hver!) Men det er så mye smak i markjordbærene nå, så det gjør ikke så mye om det ikke er så mange av dem (smaken blir forøvrig ikke feil med vanlig norske jordbær heller) Og gidder du ikke bake flatbrød smaker det jammen med kjøpeflatbrød også. Men du må ha god rømme! Rørosrømme er vår favoritt, men det funker bra med sæterrømme også -  bare styr unna lettrømmen. Dette var foresten en virkelig slager hos de små også. Anna snakket faktisk i søvne om denne desserten: "Mamma jeg trenger mer sånne flatbrød...!"

Du trenger:
Markjordbær, eller vanlig jordbær
En god rømme (Rørosrømme anbefales!) 

Til dessertflatbrødene trenger du:
200 gram hvetemel eller fint speltmel
100 gram fint rugmel
0,5 ts salt
2 ss melis
1 liten vaniljestang
ca 2 dl vann

Slik gjør du:
Ha melet, salt, vaniljefrø og melis i en bakebolle. Elt dette sammen, mens du tilsetter litt og litt vann - til du har en fast, seig deig. La så deigen hvile minst en halv time i kjøleskapet.

Kjevl deigen så tynn du klarer med kjevle - eller bruk pastamaskin. Stek på takke, eller stekepanne på middels varme, til de er sprø. Jeg synes det er litt vanskelig å få til helt sprø flatbrød i panne så jeg steker de først i panne før jeg tørker dem helt sprø på en rist i ovnen (90 grader varmluft i ca 1 time)

Oppskriften er signert den nydelige kokken Karla Siverts❤️