Verdens beste brownies til verdens beste pappa

På søndag er det farsdag og er det en ting snille, tålmodige, kosete og morsomme pappaer fortjener, så er det å bli satt litt ekstra pris på. Kanskje med en tegning. Et koselig kort. Og kake. Selvfølgelig skal de få kake.

Jeg spurte Mattis hva slags kake vi skulle bake og da kom svaret kjapt; den hvite sjokoladekaken. Den hvite sjokoladekaken er brownies med melis på toppen. Den er selvskreven på bursdager hjemme hos oss og nå også altså på farsdagen.

Prøver du denne oppskriften kan jeg garantere at du ikke kommer til å angre, for dette er en fantastisk god brownies oppskrift, og jeg er på grensen til å hevde at det er den beste som finnes. Iallefall har ikke jeg funnet noen bedre. 

Jeg pleier å kutte opp kakestykkene i små terninger på ca 3 x 3 cm, noe som gir en liten og perfekt avslutning på et måltid, eller en perfekt størrelse på en kakebit sammen med morgenkaffen på sengekanten. Mattis spiser gjerne 5-6 av disse, men da er det jo egentlig ikke mer enn 1,5 stykke...

Jeg pleier å lage denne dagen før, da den blir enda bedre av å få stå litt. La den stå i kjøleskapet natten over og ta den ut på morgenen mens du lager kaffe til de voksne og litt varm melk med honning til de små. 

IMG_2095-1.jpg

Du trenger:

85 gram mørk sjokolade (jeg pleier å bruke Freias 85% kakao)
115 gram smør
265 gram sukker
2 store egg
1 ts vaniljeekstrakt
1/2 ts havsalt
85 gram mel

Slik gjør du:
Varm ovnen til 175 grader. Legg et bakepapir i en liten ildfast form som måler ca 20 x 20 cm. Pass på at bakepapiret dekker hele formen. Smør bakepapiret med smør.

Grovhakk sjokoladen og legg den i en kjele sammen med smøret, som du har delt i terninger. Smelt sjokolade og smør i vannbad. Rør forsiktig rundt underveis slik at alt smelter og klumpene forsvinner. Når alt er smeltet tar du den av varmen og lar den avkjøles litt.

Visp egg og sukker til en luftig eggedosis. Tilsett vaniljeekstrakt og salt og rør forsiktig inn. Tilsett litt og litt mel og rør alt inn i deigen. Tilslutt tilsetter du sjokolade- og smørblandingen og rører det hele godt sammen på lav hastighet. 

Hell deigen over i formen og bruk en slikkepott slik at det blir en jevn høyde på kaken i formen. 

Stek så kaken i 25-30 minutter. Sjekk med en trepinne / tannpirker at det ikke henger igjen noe deig på pinnen. 

La kaken avkjøles før du kutter den opp i den størrelsen du ønsker. Jeg synes den er best når den har fått natten i kjøleskapet, og deretter noen timer på kjøkkenbenken.

Jeg pleier å drysse litt melis over kaken. Eller dvs Mattis pleier å ta imot denne oppgaven med stor entusiasme:)