Toast med løyrom

Denne forretten er uten tvil en av våre favoritter. Det tror jeg flere av våre venner kan skrive under på, da den gjentatte ganger har blitt servert når vi har hatt middag.  Det er nemlig nesten ikke mulig å trå feil med løyrom servert med god rømme, rødløk og dill - med presset sitron over. Det er både utrolig godt og lite tidkrevende, noe som jo må sies å være ideelt. Noen ganger lager vi klar toastene før vi setter oss til bordet og serverer dem på en stor skjærefjøl. Er det en mer uformell setting setter vi frem løyromboksen, rømmen og fint oppkuttet grønnsaker slik at alle kan lage sin egen. Det pleier å være veldig populært. Denne forretten er også veldig populær hos barna. Dagen etter vi hadde spist løyrom sist kom Anna fornærmet hjem fra barnehagen: " Mamma, jeg vil ikke ha sånn kaviar fra tube på nista, jeg liker sånn fra boks mye bedre!" Vel, sånne vaner tror jeg ikke vi skal innføre for en treåring, men det er uansett godt å vite at det falt i smak! 

Til fire personer trenger du:
200 g løyrom, gjerne av merket Kalix. 
1 boks rømme (gjerne røros-rømme)
1 finhakket rødløk
dill
sitron i båter
en stor eller to små baguetter

Slik gjør du:
Sett ovnen på 150 grader. Skjær opp baguetten i skiver. Rist skivene i ovnen til de er sprø. Det tar ca en drøy halvtime.

Finhakk rødløk og dill og skjær sitronen i båter. Legg en raus spiseskje med god rømme på toasten før du legger på løyrom, rødløk og dill. Press litt sitronsaft over. Eventuelt kan du servere alt i skåler og la gjestene lage toasten selv.