Fiskepudding i hvit saus

En enkel, utrolig god og kanskje litt glemt hverdagsmiddag. Jeg blir i hvertfall veldig glad når jeg kommer på at dette kan jeg jo lage. Og det blir barna også! Å lage sin egen fiskepudding er fantastisk, men på travle hverdager tyr vi til en kjøpevariant. I Asker er vi så heldig at vi har en fiskebutikk som selger utrolig god fiskepudding, ellers har for eksempel Meny en veldig god i ferskvaren. Om du ikke har tilgang til 'fersk' fiskepudding synes jeg den de har i vanlige butikker funker mer enn bra, særlig når den serveres med gode grønnsaker og deilig hvit saus.  

Du trenger
ca 500 gram poteter
3 gulrøtter
200 gram erter
purre
600 gram fiskepudding
smør til steking

Hvit saus, oppskrift finner du her

Slik gjør du det:
Kok potetene, del opp gulrøttene, kok dem sammen med potetene de siste -7 minuttene, ertene og purren koker du med de siste 5 minuttene. I mens potetene koker - lager du den hvite sausen og steker fiskepuddingen. Jeg steker fiskepuddingen i litt smør på middels sterk varme i et par minutter på hver side.

Når potene og grønnsakene er ferdig kokt - heller du av vannet. Her kan du velge om du vil blande grønnsakene inn i sausen - eller servere grønnsaker ved siden av fiskepuddingen for så ha deilig hvit saus over. 


Denne saken er publisert på plusstid.no