Kyllingfrikassé

Man skal ikke undervurdere tradisjonsmat. Før påske var gjengen i familiematblogg samlet rundt en gryte med kyllingfrikassé. Det var skjønn enighet om at dette var godt. Det var heller ikke vanskelig å se at dette falt i smak hos minstemann. Med ansiktet fullt av frikasse spiste hun med begge hender og sa "nammenammenamm" :)  Treåringene var også veldig fornøyd med flattbrødet som de kunne dyppe og bruke som skje.  Vi voksne hadde igjen fått smaken på en av barndommens søndagsmiddager og var helt enig om at dette skal lages til storfamilien i påsken. Sunt, enkelt, smakfullt og veldig godt!

Du trenger:
1 kylling (rå) (evnt høne) 
1 laurbærblad
5 pepperkorn
1 løk delt i fire
salt
3 gulrøtter
1/4 kålrot
2 vårløk
4- 6 poteter avhengig av størrelse

1 liter kyllingkraft
1 dl fløte
50 gram smør
50 gram mel
hakket persille til servering

Slik gjør du:
Ha kyllingen i en gryte og dekk den med kaldt vann. Ha i laurbærbladet, pepperkorn, og salt - og kok opp. La kyllingen småkoke under lokk i ca 2 timer. Skum av underveis. Kyllingen er nå veldig mør. Sil av kraften. Plukk så kjøttet av kyllingen og legg dette til side. (kyllingkraften er ikke så smakfull som om du hadde laget hønsefrikassé så om du syntes kraften smaker for lite kan du tilsette 1-2 ekstra buljongterninger)

Skrell grønnsakene og del dem i like deler. Smelt smøret i en kjele hvor du har i grønnsakene. Ha i litt og litt mel og spe på med den avsilte kyllingkraften. Kok dette, og la det koke til grønnsakene er møre. Før servering har du i fløte og kyllingen. Ha et persilledryss over. Server med flatbrød eller godt brød.