Sitron- og ingefæris for såre halser

Det er rart med menn. De pleier å få alle sykdommer litt hardere enn alle oss andre. Forrige uke hadde mannen min vondt i halsen - og nei, han hadde det ikke godt. Som den snille, omsorgsfulle konen jeg er tenkte jeg at jeg kunne lindre plagene hans litt, så jeg slo til og lagde denne isen til han. En herlig blanding av sitron, ingefær og honning. Sunt, godt og ikke minst med en kjølende og lindrende effekt.  Men jeg hadde ikke før rukket å gi han en is før Anna (3) brått ble veldig syk hun også. For is skulle hun ha.  Jeg hadde ikke trodd at denne smakskombinasjonen ville være en innertier hos de små, men det var den. Da Mattis kom på besøk den ettermiddagen tok det ikke lang tid før Anna måtte servere han en av de "nye" fantastiske isene. Den falt i smak. Og det i en så stor grad at de begynte å slåss om den siste isen.  Jeg synes det føles bra å kunne lage is til barna som ikke inneholder verken sukker eller andre kunstige søtningsstoffer  - og som samtidig er god på smak. Og når den i tillegg kan gjøre livet litt bedre for den eller de som har vondt i halsen (plutselig er det jo deg selv...:)) har du ikke mye å tape på å sette av et par minutter til å lage disse. 

Dette trenger du:
1 sitron
en tommelfinger stor bit ingefær
2 ss honning
5 dl vann

Slik gjør du:
Kok opp vann. Del opp sitronen og ingefæren (jeg pleier å ta av skallet) og ha dette oppi en presskanne. Tilsett honningen og det kokte vannet. La dette stå å trekke i min. 15 minutter. Hell så over i isformer, som du så setter i fryseren. Isen er spiseklar når den er frossen.

Om du ikke har presskanne kan du tilsette ingefær, sitronen og honningen i en kjele med kokende vann. La det trekke før du siler av.